To je kao... moje mišljenje čovječe.

Ne znam koliko sa slažem s njim.

15.12.2017.

Bijes

FCC, iliti Federal Communications Commission je američka vladina agencija koja reguliše komunikacije. Zijeeev! FCC je donijela odluku da će ukinuti neutralnost Interneta (Net Neutrality). Zijeva li ti se sada? Naravno da da. Šta ti je neutralnost Interneta? Ne znam tačno šta sve to predstavlja, ali jedna od ključnih stavki ove neutralnosti je da operatori koji pružaju uslugu konekcije na Internet moraju podjednako tretirati sav sadržaj na Internetu, a to opet znači da moraju istom brzinom propuštati sadržaj kojeg ja postavim kao i sadržaj kojeg postavi Facebook. Da skratim, bez ovoga će internet provajderi imati slobodu da naplaćuju ekstra svima koji žele da se njihovi sadržaji prikazuju velikom brzinom, te će moći usporavati, pa čak i blokirati one koji im se ne sviđaju – ne plaćaju. Šta je zajedničko sljedećim sportovima: tenis, ping pong, skvoš, badminton? Čuo sam ja za ovo i ranije, ali sam se nadao da je John Oliver to sredio (koga zanima na Youtube upisati „John Oliver Net Neutrality“, postoji nekoliko priloga). Elem, nije sredio. Ovo također znači da će velike kompanije moći plaćati veće brzine, što će teško ići manjim kompanijama koje tek počinju sa svojim programom na Internetu. Čak i ako mališani uspiju plaćati dodatne naknade, provajderi će se sjetiti da uvedu platne razrede za brzu, hiper brzu, ultra brzu i hiper ultra brzu propusnost, tako da će uvijek postojati neko ko ne može platiti najveću brzinu, tj. samo rijetki će je moći platiti. Za obične korisnike Interneta koji tamo ne posluju, rizik je da će im provajderi određivati šta mogu pratiti.
Da li se nas u Evropi, tj. u BiH ovo uopšte tiče? Možemo li reći – Neka Amerikanci jedu govna, neće to kod nas? Volio bih da je tako, ali mrka kapa. Moj internet provajder je Telemach. Krajnji vlasnik Telemacha je američka investicijska kuća. Ne vidim zašto ne bi na nas primijenili ista pravila koja kod njih važe. Naš najjači adut je to što smo maleno, mikroskopsko tržište, pa nas možda potpuno zanemare i zaborave, te nas puste da imamo potpuno slobodan i neutralan Internet. Nadam se da mi neće Internet konekcija narednih dana misteriozno usporiti. Ma, neće, niko od utjecaja ovo ne čita. U svakom slučaju, naivno je misliti da problem sa Internetom može ostati izolovan i ograničen na Ameriku.
Šta se ovdje zaista dešava? Najveće komunikacijske tvrtke u Americi imaju interes za ukidanje neutralnosti Interneta i imaju jedan od najmoćnijih lobija u Vašingtonu. Zašto imaju interes za ovo? Zato što mogu ostvariti dodatne profite i učvrstiti svoju monopolističku poziciju. Najveća ironija je u tome da sve ovo rade sa borbenim krikom – Slobodno tržište!!! Pri tome još cinično tvrde da neće činiti ništa od onoga za šta su tako junački lobirali. Moj novi najveći neprijatelj na svijetu je Ajit Pai, predsjedavajući FCC-a, a nekadašnji advokat Verizon-a, jednog od komunikacijskih džinova u SAD (nije bankarski kartel jedini koji je svoje ljude postavio u američku vladu). Nisam načisto zbog čega me ova priča tako jako pogađa, niti zašto tačno mi je Pai tako mrzak, on je marioneta, instrument, ali kad mu vidim facu i poslušam priču, osjetim praiskonsku mržnju koja eruptira duboko iz crijeva i zagušuje mozak. Čak sam učinio nešto što nikada ne radim i postavio sliku u okviru posta. Vidi mu glave svega ti. I ovaj žvaljo je natakaren da nam truni kako je ovo odlično za biznis i narod, kako se trebamo radovati ovoj novoj deregulaciji. Evo koja je Trumpova svrha, da ovakve gadosti što lakše prođu. Izvinjavam se zbog velikih slova, ali moram nekako dočarati urlanje... SVE JE OČIGLEDNO DA NE MOŽE BITI OČIGLEDNIJE, ŠTA SE RADI I ZAŠTO!!! I OPET PROLAZI BEZ PROBLEMA. ŽVALJO IZAĐE PRED KAMERU, MLATARA GLAVOM I SERE SVIMA U USTA KAKO JE OVO ODGOVOR NA SVE NAŠE MOLITVE. IDI U PIČKU MATERINU ZNOJU SA BABUNOVIH MUDA, KREPAJ ISTE SEKUNDE GNJIDO ZARAŽENA SIFILISOM MARINIRANA U GONOREJI, PRDEŽU PREKO GOVNETA SA RIKOŠEOM OD HEMOROIDE. UMRI, UMRI, UMRI!!! Ako imaš familiju, ženu, djecu, ipak bih malo umjerenije... NEKA I ONI POCRKAJU, TAKO ŠTO ĆE TVOJ LEŠ OSTAVITI NA SUNCU 15 DANA, PA TE POJESTI I POTROVATI SE, ZAJEDNO SA SVIM TVOJIM PRIJATELJIMA KOJI ĆE SE U VELIKOM BROJU ODAZVATI NA GOZBU. ZATIM, NEKA RODBINA I PRIJATELJI NA ISTI NAČIN POSTUPE SA SVIM LEŠEVIMA SA OVE GOZBE DOK NIGDJE NIKOGA VIŠE NE BUDE KO JE NA BILO KOJI NAČIN POVEZAN SA TOBOM. To će nadam se odnijeti i veliki broj guzonja, tvojih gospodara.
Čovjek može podnijeti određenu dozu otrova, poslije čega se počinju javljati bolovi i plikovi. Šteta je samo što ćemo se svi valjati u svom gnoju kod kuće i bjesniti iznutra, a nećemo baš ništa poduzeti. Protesti i nezadovoljstvo, uglavnom na Twitteru, protiv ove odluke su mnogobrojni, ali u konačnici ništa ne znače, jer ne predstavljaju nikakvu pravu akciju. I premda smo sve ovo masno zaslužili, jer smo gnjide odvratne, ubijene u pojam, kukavne i bijedne, sebične i glupe, ipak se jalovi, impotentni bijes javlja, potpuno beskoristan i nepozvan, a jedini efekat mu je taloženje masti u koronarkama. Ovo je samo nova epizoda koncentracije moći i bogatstva, te kontrole masa, a svaka nova donosi novu dozu otrova koji se sve teže podnosi. To je, mislim, jedini razlog zašto sad na ovo ovoliko pizdim, jer ima i većih problema koji nisu proizveli ovakvu reakciju. Moram pod hitno naći posao i prestati gledati vijesti.

To je kao... moje mišljenje čovječe.
<< 12/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
15861

Powered by Blogger.ba