To je kao... moje mišljenje čovječe.

Ne znam koliko sa slažem s njim.

19.12.2017.

Rat spolova

Žene su ga dobile, zar to nije potpuno jasno? Osnovni nagon muškarca je zgažen. Postoji čitava lepeza zakona koja uspostavlja i štiti brak i porodicu. Poligamija je zabranjena u većini svijeta, barem u dijelovima koje smatramo civiliziranim. Muškarcu je sada izuzetno teško slijediti svoje najdublje porive i oplođivati što veći broj žena. Doduše, treba biti pošten i reći da je također muškarac na taj način oslobođen odgovornosti za veći broj potomstva. Ne vjerujem da je i u danima kada smo bili lovci sakupljači bilo koji muškarac samo prašio sve žene na koje naleti, bez ikakve brige o potomstvu. I ako je imao harem, morao se brinuti o tom haremu. Prema tome, lakše nam je u monogamiji gdje se brinemo samo o potomstvu koje smo izrodili sa jednom ženom. No ipak, nametnuto nam je da možemo gledati samo jednu ženu kada započnemo sa reproduktivnim aktivnostima. Naravno, ne pridržavaju se svi muškarci ovoga. Neki se švalerišu, a neki se razvedu, tj. ostave prvu ženu pa se ponovo ožene i imaju djecu sa novom ženom. Za djecu iz prvog braka uplaćuju alimentaciju i tako je društvo regulisalo ove ispade. Ovo su heroji muške vrste, oni koji ne prihvataju poraz, kao japanski vojnici koje su pronalazili u džunglama Filipina i ostalih azijskih država decenijama nakon završetka II svjetskog rata, koji su i dalje ratovali za cara i imperiju. Naravno oni su najveći tragičari, koji ne uspijevaju u potpunosti pojmiti poraz koji smo pretrpjeli i samo se pate žonglirajući na ovaj način.
U redu, zijanili smo rat spolova, možemo li sada živjeti na miru? E pa ne može. Izgleda da ga nismo dovoljno izgubili. Izgleda da postoji još bitaka koje trebamo izgubiti da bismo bili u potpunosti poraženi. Šta je onda sljedeće? Sljedeće je jednakost spolova. Dakle, žene hoće potpunu ravnopravnost u odlučivanju, utjecaju, te kontroli porodice, resursa i društva. Žele potpuno iskorjenjivanje muške dominacije u bilo kom pogledu, izuzev kada im to ne odgovara, a takvih situacija još uvijek ima napretek. Tada ipak muškarac mora uskočiti i preuzeti kontrolu, a žena će ponovo uskočiti u ulogu nježne, mekane i ranjive ženke, koju muškarac obožava i želi zaštititi i opslužiti. Međutim, u sve većem broju slučajeva muškarac je tada već kastriran i nesposoban da preuzme kontrolu. Oduzeta mu je moć, Samsonu je odrezana kosa. Zbog toga će, ako se ovakav trend nastavi, žene morati kako znaju i umiju kao hijene podići nivo testosterona u krvi i razviti snažan nagon za dominacijom, narasti veće od muškaraca, te u potpunosti preuzeti ljudsko društvo, a mi muškarci ćemo biti samo obespravljene gnjide koje se održavaju u životu samo da bi isporučile spermu kada to zatreba. Do tada će imati samo ravnopravnost koju im pristajemo dati.
Ovaj post je bio smo mentalna vježba, debatni klub, gdje sam zagovarao ovakav pogled na pitanje odnosa među spolovima. Ovo ne odražava moje istinske stavove po ovom pitanju, ali svrha mu je naglasiti kako pitanje jednakosti spolova nije tako jednostavno niti jednosmjerno, te da žene često ni ne žele potpunu jednakost, da ne govorimo o muškarcima. Priroda nas nije izgradila na takav način i premda je potrebno ponovo se otrgnuti prirodi u velikoj mjeri, jer osjećamo da je to ispravan civilizacijski put, ne smijemo zanemariti da to nije lagan ni potpuno jasan zadatak.

To je kao... moje mišljenje čovječe.
<< 12/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
15861

Powered by Blogger.ba